Nieuwe recensie “God én Darwin”

Gisteren stond in het Nederlands Dagblad een recensie van mijn boek God én Darwin van de hand van René Fransen. Het is een recensie waar ik zeer mee in mijn nopjes ben. Waar René over mijn vorige boek (God en de menselijke maat uit 2006) nogal kritisch was, is hij over dit boek positief met de kanttekening dat er veel in dit boek staat waarmee hij persoonlijk niet uit de voeten kan. “Maar met die kanttekening geeft Smedes volgens mij een visie op God en diens relatie met de schepping die tot nadenken stemt en waarmee ook orthodoxe gelovigen aan de slag kunnen.”

De recensie staat helaas niet online op de website van het ND. Ik heb een PDF van de recensie gemaakt die HIER gedownload kan worden.

Wat mij opvalt is dat er tot nu toe nog geen enkele echt negatieve recensie van mijn boek is geweest. Toch hebben grote kranten als NRC Handelsblad, De Volkskrant of Trouw het boek tot nu toe geheel onbesproken gelaten. Jammer, ik was ook wel nieuwsgierig naar hun mening…

Advertisements
 1. #1 door Theo op 11 oktober 2009 - 08:20

  ‘Het nieuwe atheisme’
  Waarin bestaat in vredesnaam het verschil met ‘de oude atheist’
  Wellicht is de nieuwe atheist alleen nog een stuk radicaler – ik las in de gauwte dat Dawkins daartoe wordt gerekend. Ik heb er in elk geval nul boodschap aan. Natuurlijk ben ik geboeid (hoe tegensprakelijk) naar het verschil tussen twee soorten atheisten.
  Ze geloven volgens mij beiden niet in God.
  Of moet ik daarvoor weer eerst vijf boekbevelingen doornemen?

 2. #2 door Jan Riemersma op 11 oktober 2009 - 12:54

  Beste Theo, als je al moeite hebt met twee soorten atheisten (ze onderscheiden zelf er nog meer), wat zul je dan een moeite hebben om alle christenen uit elkaar te houden!

%d bloggers liken dit: